در این پست با استادیوم های جام جهانی 2022 قطر آشنا خواهیم شد. با نزدیکتر شدن به جام جهانی 2022، زمان بررسی مکانهای بازیها فرا رسیده است. به هر حال برای گران ترین جام جهانی تمام دوران است، انتظارات در مورد استادیوم ها بسیار بالاست. استادیوم های قطر، مطمئناً و به لطف ظاهر شگفت انگیز، امکانات و ظرفیتهای عظیم شان، کسی را ناامید نخواهند کرد.
در زیر تمام اطلاعات مهم در مورد استادیوم های جام جهانی قطر را مرور می کنیم. هشت استادیوم مختلف میزبان 64 بازی جام جهانی فوتبال بین 20 نوامبر تا 18 دسامبر در قطر خواهند بود. اولین جام جهانی که در خاورمیانه برگزار می شود با انتقادات و قضاوت های زیادی روبرو شده است. برخی از آنها به شرایط ساختمان ورزشگاه و شرایط سخت کارگران مهاجر در حین ساخت و ساز اشاره کردند.
اما دستاورد نهایی آنها واقعاً خارقالعاده است. زیرا تمام ورزشگاهها به جز استادیوم بینالمللی خلیفه در چند سال اخیر ساخته شدهاند. دولت قطر همه اتهاماتی که بالا ذکر کردیم را رد کرد. آنها حتی در برخی موارد خشونت به خرج داده و برخی کارگران را هم تهدید کردند. اکنون هم تمام تمرکز خود را روی مسابقات گذاشته اند. بیایید همین کار را انجام دهیم و مکان های برگزاری این تورنمنت تاریخی را بررسی کنیم.
استادیوم جدید لوسیل نمادین دارای ظرفیت 80000 نفری است که در شهر لوسیل و تنها 20 کیلومتر از دوحه فاصله دارد. این استادیوم طراحی منحصر به فردی دارد که شبیه کاسه های دست ساز مورد استفاده در جهان عرب و کشورهای اسلامی است. نمای بیرونی طلایی آن خیره کننده است و آن را به یک ساختمان واقعا شگفت انگیز تبدیل می کند. البته اعراب ورزشگاه لوسیل را نساخته اند.
شرکت بریتانیایی Foster + Partners و شرکت جهانی Populous آن را بین سالهای 2017 و 2021 طراحی و ساختهاند. این استادیوم از انرژی خورشیدی استفاده میکند و ردپای کربن آن مانند سایر استادیومهای جام جهانی فوتبال 2022 صفر است. این استادیوم علاوه بر فینال در 18 دسامبر، میزبان ده بازی از جمله بازی های گروهی آرژانتین مقابل مکزیک و پرتغال و اروگوئه خواهد بود.
دومین ورزشگاه بزرگ جام جهانی با ظرفیت 60000 نفر، ورزشگاه آل بیت در الخور در 35 کیلومتری شمال دوحه است. این کشور میزبان بازی افتتاحیه در 20 نوامبر خواهد بود که قطر در اولین بازی خود در جام جهانی مقابل اکوادور بازی خواهد کرد. این ورزشگاه دارای ساختار چادری خاصی است که نشان دهنده چادرهای مورد استفاده عشایر عرب است.
به آن بیت الشعار می گویند که در نام ورزشگاه نیز آمده است. لایه بالایی ورزشگاه پس از جام جهانی حذف خواهد شد و ظرفیت 32000 نفری پایدارتر باقی خواهد ماند. هواداران می توانند بازی هایی مانند بازی اسپانیا و آلمان را همراه با یکی از نیمه نهایی ها در اینجا دنبال کنند. سایت های پیش بینی فوتبال در اسپانیا از هر دو تیم در میان برترین تیم ها که میتوانند در آن بازی حضور داشته باشند، نام میبرند.
ورزشگاه خلیفه تنها ورزشگاهی است که قبل از اینکه قطر حق میزبانی جام جهانی را به دست آورد، ساخته شده بود، استادیوم بین المللی خلیفه در الریان بود. همچنین در سال 2005 به عنوان میزبان بازی های آسیایی 2006 بازسازی شده است. اکنون این استادیوم که بخشی از مجموعه شهر ورزشی دوحه است، ظرفیت 40000 نفر را دارد.
این شهر خانه تیم ملی فوتبال قطر است، اما میزبان مسابقات قهرمانی دو و میدانی جهان در سال 2019 نیز بوده است. (همچنین جام باشگاه های جهان 2019 که لیورپول مقابل فلامنگو پیروز و قهرمان شد). بازدیدکنندگان همچنین می توانند موزه المپیک و ورزش قطر 3-2-1 را در این منطقه بیابند. این ورزشگاه میزبان بازی سوم به همراه هفت بازی دیگر خواهد بود.
دو ورزشگاه دیگر در الریان وجود دارد که هر دو ظرفیت 40000 نفر دارند. استادیوم شهر آموزش در وسط محوطه دانشگاهی قرار دارد که محل اقامت چندین دانشگاه برتر است. پس از جام جهانی، 25000 صندلی خواهد داشت که توسط تیم های ورزشی دانشگاهی استفاده می شود. این ورزشگاه به شکل الماس است که با حرکت خورشید در آسمان می درخشد.
در حالی که ورزشگاه احمد بن علی در حاشیه کویر و در منطقه ام العفایی قرار دارد. نمای خارجی آن نیز نشان دهنده تپه های شنی است اما جانوران و گیاهان محلی نیز در الگوهای هندسی آن دیده می شوند. این ورزشگاه همچنین محل باشگاه فوتبال محلی الریان اس سی با ظرفیت 20000 نفر پس از جام جهانی است.
این استادیوم ویژه به نام 974 نیز شناخته می شود. ورزشگاه الثومه پس از برگزاری مسابقات مورد استفاده مجدد قرار خواهند گرفت. یک شرکت توسعه ساحلی و یک مرکز تجاری این مکان را مدیریت می کند و معنای جدیدی به ساختمان استادیوم می بخشد. نام ورزشگاه نیز به کد شماره گیری بین المللی قطر (974) اشاره دارد.
هواداران در هفت مسابقه از جمله بازی گروهی فرانسه و دانمارک می توانند از منظره شگفت انگیز و هوای تازه ساحل خلیج لذت ببرند. قحفیه، کلاه سنتی که مردان و پسران در جهان عرب بر سر میگذارند، الهامبخش ورزشگاه الثومه است. فضای سبز، فضای داخلی سفید آن را احاطه کرده است، در حالی که ظرفیت ورزشگاه 40000 نفر است، بعد از جام جهانی به 20000 کاهش خواهد یافت.
آخرین مورد، یعنی ورزشگاه الجنوب در الوکره، آیندهنگرترین چشمانداز را دارد. طراحی آن منعکس کننده بادبان های پر از باد قایق های سنتی این کشور است و ادای احترامی به تاریخ ماهیگیری در این منطقه است. ظرفیت آن 40000 نفری است اما بعد از مسابقات آن را کاهش خواهند داد. و برخی از صندلی های آن به سایر رویدادهای ورزشی اهدا خواهد شد.
اما این استادیوم همچنان یک خانه عالی برای الوکره اس سی در آینده خواهد بود. اگر می خواهید درباره جام جهانی بیشتر بدانید، پیش بینی بازی های جام جهانی را هم مطالعه کنید. همچنین با ورود به لینکی که در پایین صفحه قرار داده ایم، می توانید در پیش بینی نتیجه بازی های جام جهانی 2022 شرکت داشته باشید. شما می توانید به طور رایگان یک حساب کاربری ایجاد کرده و عضو سایت ما شوید.